Sabra-Sabre Meeting 2009 in Frankrijk ( 26/09/2010 ) Vorige pagina

(4) - 5 - 6 - (7) september

Domaine de Montgivroux

meeting

 

Sabra/SabreMeeting. Champagne 2009

Foto's.

Vrijdag  4 september de Sabra buitengereden in Gierle, open uiteraard. Maar aleer we geladen hadden vielen de eerste druppels al. En alhoewel we eigenlijk rustige weggetjes voorzien hadden hebben we nog tijdens de voormiddag een paar stukken autostrade ingelast - als het dan toch onplezierig rijden is kan je beter gelijk opschieten. We waren al ver  in de Champagnestreek als de zon er eindelijk doorkwam. Maar die is dan wel gebleven tot we terug thuis waren.

 

Prachtig hotel, qua accommodatie eigenlijk duurder dan we gewoon zijn van de Sabra meetings maar tenslotte viel de prijs wel mee. Stilaan kwamen de Sabras en Sabres binnengereden, en de champagnekurken begonnnen te knallen.

Deelnemers:
Bev & John
Carine & André
Els & Jef
Geoff
Jaki & Tony
Linda & Tony
Magda & Jacques
Mariette & Peter
Monique & Luc
Sylvia & Vin
Val & Malcolm

Uiteraard moest er bijgepraat worden - en auto's gekeken. De Sabra van John Cartwright kwam voor de eerste keer terug "on the continent", zijn eerste grote trip. Dit was ook de eerste grote trip in Tony's Sabre-6.
Lekker gegeten en dan uitrusten van de rit.

Zaterdag rondritje door de omgeving, hier en daar gestopt om het panorama te bewonderen. Lunch in een restaurantje met zicht op de Marne.

 

Daarna een boottochtje op de Marne . Terug langs toeristische routes naar de Domaine de Montgivroux voor de traditionele feestmaaltijd.

Zondag reden we naar "Luc" van champagnehuis Dérouillat in Monthélon. Na het obligate - en interessante bedrijfsbezoek kregen we een typische lunch aangeboden. Kaas en brood - voortreffelijk geselecteerd en gepresenteerd - dat kan alleen een Fransman. Brood en kaas gecombineerd met de verschillende champagnes én  (nieuw voor mij) "Marc de Champagne" - soortement cognac met champagnesmaak (staat al op mijn verlanglijstje voor de feestdagen). Dan reden we terug naar het hotel, voor diner, babbeltjes, een duik in het zwembad.

Shockerende ervaring; op een tiental km van het hotel (te ver om te lopen) deed Jacky de colonne stoppen. Zij instrueerde daarop dat de verdere afstand zou gereden worden door de (vrouwelijke) convoyeurs. Hier zijn geen foto's van, maar de duik in het zwembad was nodig voor de originele chauffeurs om het angstzweet af te wissen.

De hardliners bleven nog wat langer... maandag een wandeling naar het oorlogsmonument van de eerste Wereldoorlog. Dan een duik in het zwembad om het stof kwijt te raken. Ook nog wat rondgereden met andermans auto's, wel een ervaring; het zijn allemaal dezelfde maar toch zo anders.
Het water in het zwembad was nu warmer: 's avonds BBQ bij het zwembad.

Dinsdag splitste de groep zich op, een deel maakte nog een wandeling; Els en ik en Luc deden een gemotoriseerd uitstapje naar Sézanne en Esternay. Brood en paté gekocht op een lokaal marktje - leven als God in Frankrijk. Luc had wel problemen met de koppeling (vijs kwijt). Maar kreeg de boel gerepareerd.

Woensdag 09 september dan toch maar huiswaarts, maar eerst nog (samen met Tony & Jaki) een bezoekje aan het circuit van Reims (waren we in 2001 ook geweest); nu met veel meer vertrouwen in de capaciteiten van ons autootje.

Bedankt aan de organisatoren, bedankt voor de vriendelijke ontvangst in hotel en Dérouillat.

Een aanrader:  Domaine de Montgivroux. 

 
   
Sabra Back S-a/e meetings  Owners TOP