Sabra-Sabre Meeting in Oudenaarde (23/12/08 ) Vorige pagina

17-18 september 2005

We verwachtten al een fantastisch weekend.  André had ons op de hoogte gehouden terwijl hij en Carine de voorbereidingen maakten.  We hadden al een etentje gehad in het Moriaanshoofd en stukken van de rondrit hadden we (achter André aanrijdend) al verkend.

Gelukkig besloten we van vrijdag reeds te vertrekken, zaterdag moesten we immers vroeg vertrekken en zo konden we toch een beetje "mee" gastheer spelen voor onze Engelse vrienden.  Zo konden we ook al wat bij-praten want de Engelse delegatie kwam natuurlijk ook al de vrijdagmiddag-avond aan.  

We moeten ook onthouden dat we de rallyers richting "menu" (of toch bv twee keuze-menu's) moeten sturen.  Maakt het voor de "chef" heel wat simpeler om ruim 20 gasten van eten te voorzien. En dat het hotel een terras moet hebben met zicht op de auto's en best gelijkvloers-kamers.

Zaterdagmorgen vroeg op, ontbijt en naar het automuseum Mahy (die site moet je toch eens bezoeken) in Leuze.  Uiteraard niet langs de kortste weg maar over Sabra-weggetjes, langs de Kluisberg en gezien de zon van de partij was, bleef de kap open. 

Terwijl we na het museumbezoek instapten kregen we al bericht van "De Goede Geburen" dat er iemand van Aarschot met een Honda ons had zitten opwachten en ons tegemoetgereden was.  (Gerard de Craecker??)  Omdat ook nu  binnenwegeltjes voorzien waren  zal hij ons gemist hebben - spijtig.  Toch waren er sympatisanten: Marleen van Ooteghem en Robert Leber stonden ons op te wachten bij De Goede Geburen, zo konden ze een babbeltje hebben met Luc en Monique, kopers van hun Sabra.

Het was van maart geleden dat de kap van de Sabra nog eens gesloten was - zonde.  Malcolm en Val hielden het vol zonder kap: zij zijn natuurlijk aan Engels weer gewoon.

Na de ribbetjes: op naar brouwerij Liefmans.  Interessante rondleiding, ik wilde Liefmans al jaren eens bezoeken, de Liefmans Kriek is één van de speciaalste Belgische bieren. Ze maken deels gebruik van de "spontane gisting" - wist ik niet - en Liefmans is een "blend" - wist ik ook niet -, en Glühbier gedronken, allemaal nieuwtjes, goede gids.  Bedankt André (& Carine), dat je ons ook naar hier bracht.

's Avonds in het Moriaanshoofd een culinair festijn, mooi aangekondigd door de uitbater en mooi gepresenteerd door de chef.  De moeite om te onthouden voor als we eens in de geburen zijn en zin hebben in een "beter" etentje. De tijd gaat te snel, er is te veel te luisteren en te vertellen.  Aangenaam gezelschap.

We moesten wel gaan slapen, volgende morgen weer vroeg op.

En na het ontbijt:  in de auto's en op naar Oudenaarde.

Geparkeerd op enkele minuten van de Grote Markt, interessante rondleiding doorheen het stadhuis, nadien nog eens rondgekeken naar de Brabantse trekpaardenshow (in hartje Vlaanderen). Vlaamse schaamte: in café "De Carrillon" hadden ze geen Liefmans kriek - noch Goudenband: waar is des vaadrens' fierheid...?

Tenslotte op naar d'Eenaemsche Vierschaere waar we de afscheidlunch namen (gelukkig waren Michel en Vera erbij of de staart van de groep was vermist).  We troffen er gelukkig (en niet met de hulp van de uitbaters) Filip Van Humbeek (Sabra-bezitter), die naar ons op zoek was.Toch nog even een babbeltje, een derde sympatisant al.

's Namiddags: het officiële deel van de RSSOC Sabra-Sabre-meeting was afgelopen, nog een wandelingetje vanuit hotel Moriaanshoofd naar Mullem "De Kroon" waar iedereen een "Bolleke De Koninck" kon proeven.  Nadien nog een fijne maaltijd in het hotel,  Stilaan trokken de deelnemers weer naar huis.  Sommigen al op zondag, anderen op maandag, sommigen naar huis, anderen voegden nog enkele extra uit-dagen toe aan de meeting.  Plezant, dat doen wij volgend jaar in Engeland ook vóór of na de meeting een paar dagen extra om ergens iets te gaan bekijken.

Bedankt alle deelnemers - hebben we elkaar ontmoet of niet, voor uw interesse en uw gezelschap.
Bedankt André en Carine; naar de traditie van de RSSOC-Sabra-Sabre-meetings kan dit niet geëvenaard worden, alle elementen waren er: auto, historiek, bier, bezienswaardigheden, landschap, weggetjes, lekker eten..... en gezelschap.

Om nog twee extra foto's te verklaren: mandag hebben we nog de opgravingssite bezocht, vlakbij D'Eenaemsche Vierschaere.  Spijtig genoeg was de site gesloten.  Blijft dus voor ons een "te doen" attractie: schijnt redelijk speciaal te zijn op gebied van computeranimatie.

Extra veel foto's, grotendeels gemaakt (©)door de officiële fotograaf van onze niet-bestaande Sabra-club.

Jef Neefs

Onthou dat je <CTRL> kan induwen en dan <-> of <+> om de grootte van de foto's aan te passen aan je scherm!

Sabra Back S-a/e meetings  Owners TOP