Millennium-meeting Champagne (23.12.2008 )

Sabra / Sabre Champagne 2001 Meeting

Zaterdag 22/09/2001 's morgens op, de Sabra was al gepakt en voorbereid voor de reis, vertrek om 8u.  Jacques reed vanuit Aarschot over Charleroi naar Reims.  Els en ik wij reden over Bergen en hadden afgesproken met André en Carine Delouvroy dat we ten zuiden van Bergen naar elkaar zouden GSMmen.

Mist en condens binnen en buiten op de voorruit...en de verwarmingsventilator "juist gerepareerd" doet het niet... gelukkig gaan de ruitenwissers.  Even vóór de grens gestopt om te tanken ... en daar kwam André aangereden, natuurlijk weer niet in zijn Sabra (volgend jaar?) maar met de mercedes.  Samen verder gereden... verdorie die Fransen... waar je 50 mag rijden ze 90 en waar je 90 mag is 120 maar net snel genoeg.  We passen ons dus maar aan aan de plaatselijke gebruiken.  Gelukkig kenden we de weg in Reims want we arriveerden maar iets voor twaalven aan het hotel.

Onmiddellijk de Sabra naast zijn broertjes gezet.

En wat voor broertjes:

Zo was daar de Sabre-4 van Geoff Cooper, wit (nu ja) met ingebouwde roll-bar en een ingenieus systeem om zijn kap te openen en te sluiten over die roll-bar heen.  Later gemerkt dat die auto heel wat meer vermogen heeft dan onze Sabra.  De spaghetti-uitlaat zal daar voor veel tussen zitten.  Bij een linksgestuurde auto zit de stuurstang eigenlijk in de weg voor zo'n spaghetti.

Dan had je de Sabre-6 van Adrian & June Stapley... duidelijk een auto die nog "gebruikt" wordt en niet alleen om te gaan winkelen.  Voor Adrian speelt het uiterlijk van zijn auto niet zo'n rol, de prestaties zijn belangrijker.  Adrian prijkt nu bij mijn "favorieten".

En dan Robert Brandy (uit Luxemburg) met twee Sabre-6-en.  De éne prijkt al een hele tijd op deze site(foto's).  De andere kocht hij slechts recent in Engeland en dat is werkelijk een showroom-model.  Alles aan die auto blinkt als een spiegel, nooit gezien... je moet Engelsman zijn om een auto zó te onderhouden (meer poetsen dan rijden).  Zie ook favorieten.

De tweede Sabra werd bestuurd door een kameraad van Robert... Jean Kessler... nooit iemand ontmoet die zo onderlegd was in de theoretische èn praktische kant van automechaniek.

Tenslotte waren daar ook Tony & Jaki Heath, weer met een geleende auto, een 4-liter TVR (ze vielen alleszins minder uit de toon dan André met zijn mercedes).

En daar kwam Jacques met zijn Sabra de parking opgereden ... zes speciale Reliant-cars.  Op de parking stonden nog een paar Jaguar E-types maar die hadden lang niet zoveel bekijks als de Sabra-e's... ze maakten ook wel minder lawaai.

Broodje gegeten in het hotel, babbeltje en dan in kolonne naar het automuseum in Reims.  André reed mee met Robert en Carine mocht met Geoff Cooper meerijden (reden ze ook eens in een Sabra!)  
 Zes sabra's op een rij op de binnenkoer van het museum: de bezoekers wisten niet meer of ze binnen of buiten moesten zijn. Natuurlijk hadden ze er geen Sabra.  Wel, dient gezegd, een aantal prachtige museumstukken, wat is die auto geëvolueerd doorheen de jaren.

Na het museum een bezoekje aan het centrum van Reims.  De Sabra's bleven veilig geparkeerd in het museum.

Na een natje en een droogje de auto's terug opgehaald en naar het hotel.  Lekker etentje en een ganse avond gebabbeld.

De volgende morgen - nu ja - na een copieus ontbijt, zes Sabra's gestart... (zo erg rookt mijn Sabra toch niet) ...op naar het champagne-huis Taittinger.  Alweer veel bekijks onderweg.

Prima geregeld want ook nu weer konden we met de auto's binnenrijden en parkeren op de bewaakte parking.  Groepsfoto na de rondleiding.  En nòg een groepsfoto want de parkeerwachter wilde graag een foto van die zes auto's vóór de inkom van Taittinger.  Terwijl we aan het opstellen waren stopten verschillende voorbijrijdende auto's en de bestuurders kwamen snel ook een fotootje maken.  Eén man stapte op Robert Brandy toe en vroeg koudweg hoeveel hij vroeg voor die auto.

Het was dan al middag geworden, tijd voor weer een bezoekje aan een restaurant.  Daarna op weg naar de restanten van het autocircuit van Reims.  

En toen begonnen we aan thuis te denken... de rit héén was moeilijk geweest met de mist en de regen en alhoewel er in Reims die twee dagen geen wolkje aan de lucht was geweest... toch een beetje ongerust en liever bij dag (vooraleer de mist kon neerkomen) naar huis gereden.  Afscheid genomen... Jacques reed ook liever bij daglicht naar huis.  De rest van het gezelschap ging nog een tochtje maken door de wijngaarden; spijtig dat we dat niet meegedaan hebben.

Flink doorgezet bij het naar huis rijden...hopende van thuis te geraken zonder dat de kap er terug op moest en nog een prachtrit naar huis gehad.  De wegen die er in de mist zo miezerig uit zagen waren nu prachtige weggetjes met hellingkjes waarop je zo eens kon doortrekken.  

Droog thuis gekomen, weer een leerzaam weekend...die Sabra van 35j oud is toch eigenlijk een vinnig autootje, dat je nog gerust eens op zijn staart mag duwen, en dat in het normale verkeer moeiteloos kan volgen ... ook weer enkele interessante mensen ontmoet en allerlei bijgeleerd over de Sabra zelf.  

Dat gecombineerd met aangenaam gezelschap met een gemeenschappelijke interesse, een lekker wijntje, een lekker etentje en een trofee van de RSSOC.

Bedankt inrichters, bedankt gezelschap, 

RSSOC(favorieten), Tony & Jaki, Adrian & June, Robert & Jean, André & Carine, Jacques en Els...

volgend jaar in Luxemburg zijn we weer van de partij.

Jef Neefs

 

foto André Delouvroy

Reims, waar Clovis werd gedoopt, en waar alle Franse koningen gekroond werden, wordt gedomineerd door zijn prachtige gotische kathedraal.  De dames (Els en Carine) kijken wel de verkeerde kant uit.

Een weinig reclame voor een lekkere champagne: links Jean & zoon, Geoff Cooper, Robert Brandy, Jacques Vandevelde, Jef Neefs, Adrian Stapley.

foto André Delouvroy

De Millennium-campagne bracht samen:

Tony & Jaki Heath met een geleende TVR, zij werken nog aan hun Sabre-6; Adrian & June Stapley; Robert Brandy's vriend Jean, Robert Brandys showroom-auto (zilver), Geoff Cooper, Jef & Els Neefs, Jacques Vandevelde.

De wagens opgesteld op de parking van Hotel Mercure in Reims.

 

foto André Delouvroy

vlnr zittend André Delouvroy , Els, xx (zoon van Jean)

staande: Jacques Vandevelde, Tony Heath, Geoff Cooper, Adrian Stapley June Stapley, Jef Neefs, Robert Brandy, Jaki Heath, Jean Kesseler.

De fles champagne staat ook.... juist.

foto André Delouvroy

Adrian Stapley, Robert Brandy 1, Robert Brandy 2, Robert Brandy achter zijn auto, rechts bestudeert Geoff Cooper de wegwijzer.

 

foto André Delouvroy

Ook de Belgische Sabra's lieten zich niet onbetuigd vrnl: Jacques Vandevelde, Jef Neefs, Geoff Cooper, Robert Brandy.

De dames keken niet naar de fotograaf.. maar naar de auto's.

Bezoek aan het museum:

 

foto André Delouvroy

Zes Sabra-e's in rij voor de pits van het race-circuit van Reims.