Sabra-Sabre Meeting 2008 in Antwerpen (23/12/08 ) Vorige pagina

(5) - 6 - 7 - (8) september

Als U alleen foto's wil kijken... (klik voor de uitgebreidere selectie):

Hotel Campanile
Potvlietlaan 2
2600 Antwerpen

was de uitvalsbasis voor deze meeting.

Vrijdag 5 september 2008

Aankomst van de gasten die van ver moesten komen:

Met wat moeite konden we de Engelse gasten toch overhalen om mee te rijden naar Restaurant "De Zeester" Wandeldijk 28 op Linkeroever.
Uiteraard reden we daarheen door de Konijnenpijp, tunnel uit de dertiger jaren van vorige eeuw, met een zachte helling, anders kon een paard nooit zijn kar omhoogtrekken.

Sommige moedige gasten probeerden zelfs mosselen. Onthou dit adres, als je Antwerpen bezoekt is het altijd een fijne plaats om te eten en je kan dat koppelen aan een wandeling over Sint-Anneke-plage, bij nacht zie je de lichtjes van de "Petrol" en je kan op de terugweg genieten van de lichtjes van de Schelde.

Zaterdag 6 september 2008

Bezoek aan Antwerpen

Niet simpel: autofreaks die een meeting houden in Antwerpen willen uiteraard de stad zien, maar dan moeten ze met het openbaar vervoer... Bezoek aan de stad betekende selecteren, maar vooral "schrappen".

Rondleiding:
De beslissing over wat, wanneer te gaan bezoeken liet ik over aan "Nic Coppens". Oud-collega die de mensen goed aanvoelt en een meester is in het aanpassen aan de omstandigheden.
We namen dus de bus op de Wapenstilstandlaan, vlakbij het hotel. Graag had ik nog het trammuseum bezocht maar gebrek aan tijd, in de stad namen we de metro naar Linkeroever. De esplanade aan de ingang van de voetgangerstunnel biedt een mooi overzicht over de "roots" van de stad en de voetgangerstunnel is een unieke locatie: 750m wandelen onder de rivier. We gingen niet naar de Kloosterstraat (brocanteries), niet naar de huis van "Van Dyck", we gingen niet naar de mode-wijk, Nic bracht ons naar de Vrijdagse Markt en het Plantin & Moretusmuseum. Op de Vrijdagmarkt is op zaterdag niet zoveel te zienmaar we mochten eventjes kijken naar de binnentuin van Plantin.

Het Plantin museum is een dagbezoek waard maar ook dat hebben we overgeslagen en Nic bracht ons naar de plaats dichtst bij het thans verloren centrum van Antwerpen: het Steen met Semini vruchtbaarheidsgod, alle Antwerpenaren zijn "Seminees kinderen".

In sneltreinvaart: De Lange Wapper, stadsomwalling, Vleeshuis, Burchtgracht, Poesje, stadhuis, niet naar Carolus Borromeus, niet langs Sint Paulus, niet langs het Conscience pleintje, geen bolleke gedronken in den Engel, geen universiteitskwartier maar ineens naar De Vagant. Onthou De Vagant and De Groote Witte Arend in the Reyndersstraat als je Antwerpen bezoekt en je wil eten of drinken; vergeet De Pelgrom in the Pelgrimstraat niet, alhoewel je daar niet meer mag roken (idiote wetgeving).  In De Vagant kregen we een Breugheltafel voorgeschoteld zoals die normaal wordt opgediend in de Groote Witte Arend.

Na het middageten bezochten we de kathedraal, grootste kerk van de lage landen en ik denk dat weinig torens in de streek zoveel geschiedenis = menselijke beestenstreken hebben zien gebeuren in het verleden.

Na een kritische blik (van Sylvia) op Rubens' duim gingen we naar het Rubenshuis.

Op gefundeerd verzoek wandelden we ook tot in de Spoorwegkathedraal - Centraal Station over Meir en De Keyserlei. Ongelooflijk dat we niemand verloren zijn in de drukte. Gelukkig waren de weersvoorspellingen niet zo uitnodigend. De diamantwijk was verlaten - Sabbath.

 

Het Centraal Station is maar echt indrukwekkend als je het vóór de restauratie hebt gekend.
We besteedden geen aandacht aan de Dierentuin, noch aan Aquatopia.

Juist op tijd geraakten we in de Irish Pub op de De Keyserlei; we merkten nog geen uitgesproken uitdrogingsverschijnselen, maar het zou niet meer lang geduurd hebben.

Terug naar het hotel, en eindelijk tijd om auto's te kijken

Nadien kwam dan het Campanile - feestdiner. Had ik eigenlijk wel een beetje schrik van, - meer dan 20 man - maar ik moet toegeven dat de fysisch beperkte mogelijkheden van de keuken toch netjes gemaskerd worden onder meer door de gevarieerde buffets. Proficiat

Recent hoorde ik van een kennis - die daar elk weekend uit eten gaat - dat de prijs-kwaliteit verhouding erg goed zit voor het grill-restaurant.

Zondag 7 september

als je de kaart dubbelklikt krijg je de interactieve Google maps

We reden zuid, dan west naar de Schelde, dan noord doorheen het stadscentrum naar de haven.
Bij Lillo stond er ontvangscomité te wachten, er was blijkbaar iets te vieren:
Lillo is mooi plekje om te bezoeken, als de zon meewil is het hier soms zo druk als op de Meir.
Het haventje is wel gedoemd om te verdwijnen.

Naar het middageten nu, doorheen Nederland.

Alleen maar om te tonen dat wij ook stoommachines hebben (import van Polen):
Dan terug naar Antwerpen: had nooit gedacht dat er voor dat tripje plezante weggetjes te vinden zouden zijn, toch vond ik het parcours redelijk mooi. Al jaren heb ik een band met het Politiemuseum in Wommelgem, ter gelegenheid van mijn pensioen moest ik hier toch eens langs.
Altijd gedacht dat Carine en gendarmke was.
's Avonds nog een bezoekje aan Amadeus, ofte het Ribbekescafé op de Sint Paulusplaats.
Besluit:

M.i. was de meeting perfect, op het zondagweer nà. Daarmee bedoel ik: stippel voor dit groepje mensen een tripje uit en enkele bezoekjes, en zij maken het voor elkaar wel aangenaam, door hun vriendelijkheid, hun belangstelling, hun babbeltjes, hun gemeenschappelijke interesses. Het zat hier een beetje lastiger omdat, als buitenlanders samenkomen in Antwerpen, dat je hen dan toch een stukje Antwerpen moet tonen. En daar was het moeilijk om mezelf in te perken, we hadden iets vroeger in de pub mogen aankomen. We zullen in de Noorderkempen een hotelletje zoeken dat dit aantal bezoekers aankan.

Ik laat de aankondigingbladzijde staan verder beneden, voor de geïnteresseerden.


Grootste kerk van de Lage Landen, gebouwd in tijden (1350) dat de mens zich in een veel kleinere wereld, van 4000 jaar oud, onbelangrijk voelde; nu is de wereld veel groter en  4,5 miljard jaar oud, en toch is het individu veel belangrijker.


Diamantmuseum

 
Zilvermuseum - Sterckshof


foto album Stefaan Van Slycken


Mayer  - van den Bergh klein maar fijn


Het Steen - De Lange Wapper


Zoo

Middelheim - openluchtmuseum

Kies dan "Virtuele rondwandeling"


Rockoxhuis


Een museum - museum


P&M
Plantin en Moretus museum


Sint-Paulus


Mooie foto's op wikipedia


Bedankje aan Greet ! groot bestand, maar mooi


Klik de foto en nadien - na een twintigtal seconden (in een nieuw venster)  op "<Download file">
Hebt U geen PPS-viewer: U kan er één downloaden bij Microsoft


Sabra Back S-a/e meetings  Owners TOP