Sabra-Sabre Meeting in Goodwood (23/12/08 ) Vorige pagina

02-03 september 2006

De Sabra's en Sabres treffen elkaar dit jaar in Goodwood, een circuit dat tot in 1966 gebruikt werd voor allerlei races, tot Formule I toe.

Er is niets veranderd aan het circuit sinds die tijd en elk jaar in september wordt er een grote meeting gehouden van auto's die in de jaren 1948-1966 normaal op het circuit te zien waren.  Niet alleen de bolides, maar al wat toen rondreed is welkom.

Ook de piloten van toen: Sir Stirling Moss, John Surtees, Sir Jack Brabham, Phil Hill om er maar enkele te noemen zijn van de partij, piloten uit een tijd dat een race gewonnen werd door een ideale mix van stuurkunst en vakmanschap, niet zoals nu door een team met meer geld zodat met een snellere computer, de ideale auto wordt samengesteld, met ideale banden voor juist dat circuit en met technische voorzieningen die juist ontsnappen aan de beperkingen die steeds weer worden opgelegd om dit of dat team te bevoordeligen.  Toen koos een piloot zijn banden, naargelang het weer, nu worden de banden ontworpen naargelang de verwachte weersomstandigheden op het circuit.

Zo'n meeting kan alleen maar in Engeland en dankzij onze Engelse vrienden, die zorgden voor een zeer vroege inschrijving, zullen er dit jaar enkele Sabra's te zien zijn.

Tijdens de meeting zullen we de sfeer kunnen opsnuiven van de vroege sixties en auto's zien waarvoor ruitesproeiers, remlicht, op- en neer-draaibare zijruiten al een optie waren, geen airbags, veiligheidsgordels, ABS, airco, electrisch bestuurde ruiten, alarmsystemen, traction control, achterruitverwarming, achtermistlicht, electrisch verstelbare stoelen, fly-by-wire .

Jaki & Tony Heath:

This year over the weekend 1st 3rd September the meeting will be based at Hickstead in West Sussex . We have chosen a comfortable hotel set in spacious grounds with its own small leisure suite. On Saturday we plan to spend the whole day at Goodwood enjoying the sights and sounds of the Goodwood Revival Meeting. On Sunday there will be a short drive to the Bentley Wild Fowl & motor Museum followed by lunch in a pub in a small village adjacent to the hotel. We expect to see about nine Sabra and Sabres over the weekend.

Thanks Jaki & Tony and Geoff.

http://www.goodwood.co.uk/revival/

De foto's... tekst komt later
Ford Zephyr, leverde de motor (dit is een 6) De Sabre/Sabra delegatie Het circuit
Air show van Spitfires De Nash Metropolitan leverde de deurkrukjes
De tijd van toen De Standard Vanguard levert delen van ophanging Staan te wachten op hun beurt
Dat waren tijden Vroege sixties?  
Ze konden inkom vragen voor de parking Nog een Sabre-6 nog parking
  Allemaal bezoekersparking  
  Dit zijn al seventys-bolides de Frisky leverde de voorruit
 
    Sixties = jive
Bentley Wild Fowl & motor Museum De auto's geparkeerd voor de lunch De dames terug in het hotel
   
  Paul Dupee's tuin  
In Brighton met onze persoonlijke gids Nostalgie: Sinclair Brighton koninklijk paleis
Sabra Back S-a/e meetings  Owners TOP