Sabra-Sabre Meeting Kent (23.12.2008 )


20-21 september 2003 organiseerde de RSSOC (Jaki Heath)
een meeting Elham in het graafschap Kent nabij Canterbury
.

Enkele Internet-reservaties voor P&O-ferries, enkele mailtjes en telefoontjes en vrijdag 19/09 waren we op weg.  Jacques had beloofd dat hij iets later op de parkeerplaats in Aalter zou zijn maar we hadden nog geen geschikt plaatsje gevonden als daar reeds een witte Sabra aankwam.  In konvooi naar Calais, goeie honderd per uur, die motor draait als een naaimachientje.  In Calais de eerste ferry genomen, we zijn er nu toch.  Jaki's wegbeschrijving netjes gevolgd en binnen de kortste keren waren we bij hotel Rose & Crown in Elham.

Eerste woorden van Tony "The pub is still closed... it opens 6 pm".  Hij voelde waar we aan toe waren, na een half-uurtje "roundabouts".  Maar ja, Engeland.

Mooie, ruime nette kamers en de zon, even wachten was geen probleem, wandeling in het dorpje.
Chris Gallacher parkeerde zijn Sabre-six naast de Sabra's.  De auto's kenden elkaar nog van vier jaar geleden, toen had Tony Heath deze Sabre geleend voor de eerste millennium-meeting.  Malcolm and Val in hun prachtige S100153, die auto heeft al alle hoekjes van Engeland, en heel wat van Europa gezien.  En ik zag er nog nooit de kap op, ze houden van "open". Ik geloof dat ook Roger en dochter Julie Parton (met Scimitar) en Paul Turnbull & Kathryn (met een BMWMini) (maar een Sabre-6 in restauratie) vrijdagavond al aankwamen.
When in Rome you do as the Romans do, zeggen ze in Engeland: dus we aten een carbonade-niertjes-pudding.  Viel wel mee.

Nu weet ik waarom Engelse pubs zo vroeg sluiten:  die mensen moeten zich fysisch en psychisch voorbereiden op hun ontbijt.  Ik was niet voorbereid, gelukkig kon koffie ook.

De meeting begon eigenlijk zaterdagmiddag, er was dus veel tijd voor babbeltjes en om te bekomen van het ontbijt.  Patrick Gundy had zich bij de groep gevoegd, Scimitar-bezitter wilde hij blijkbaar gewoon zijn steun betuigen aan de club, bijdragen aan de gezelligheid en hulp bieden indien nodig, lieve kerel. Geoff Cooper sprong even binnen.  Net zoals Chris Gallacher was hij ingeschreven voor de Classic Marathon.  De Sabra's voelden zich kleintjes bij zo'n pk-geweld.  Namiddag in konvooi naar: The Romney, Hythe an Dymchurch Railway, een spoorweg op schaal 1/3, begonnen ergens in 1926 door een modeltrein-fanaat (en miljonair).  De replica-stoomtreinen houden het langer vol dan de originelen, verbinden de drie dorpen en naar we vernemen is er ook doorheen de week vervoer om leerlingen bij hun school te brengen. 

Terug in Elham stond daar: een Sabra met rechts stuur!??!  Neen het was de eerste RHD-Sabre-GT, een wonderlijk tussen-model dat eigenschappen vertoont van de MKI en MKII Sabra's en van de oudere en nieuwere Sabre's (S200150).  Opvallendst voor ons uiteraard een Sabre met een lange neus, terwijl oudere Sabre's al wel de korte snuit hadden.  Kortom een verrassing.  We moeten die auto nog eens terugzien om alle details te kunnen bekijken.


De eigenaar: Arthur Lock (uiterst rechts op de foto) is ook op zijn minst een interessante kerel.

Vanavond lever op het menu, viel ook mee.
Zondag, ik hoor dat ik gesproken heb met John Turner, Nigel Newth-Gibbs, Colin & Mo Burrows, Peter Rix, John McKendrick. Ook Geoff Eldridge deed zijn "acte de présence": da's pas een gerestaureerde auto!.  (Geoff Cooper en Chris Gallacher waren nu al aan de rally begonnen.)   John Valler was op weg met een Sabre-4 maar moest de auto terug naar huis laten slepen.  Op weg dus naar het kleinste dorpje van Engeland (250 inwoners), even hoger zie je de foto van Jaki Heaths' gele SE4 vóór het gemeentehuis van Fordwich.  

Dan verder naar Richborough, invalbasis van de Romeinen ten tijde van Julius Caesar en later (Hadrianus) een belangrijke stad, later terug ommuurd om invallen van de Noormannen te weerstaan.  De Romeinen hadden blijkbaar ook problemen met het Engelse ontbijt.  Groot Brittannië is trouwens het enige land dat ze uit eigen beweging terug verlaten hebben.  Dat zegt iets over de Engelsen!  De Romeinen klagen wel over het klimaat (nat, regen, mist, koud), maar daarvan was ons weekend niets te merken.

Bij de middenste foto: auto's
Jaki&Tony, Peter Rix, Malcolm&Val, André&Carine, Jef&Els, Jacques, Tony&Sarah, Paul (Mini)

In Richborough
Malcolm & Val, Jacques, Jaki & Tony, Julie, Carine & André, Peter Rix, Jef ,Paul, Kathryn, Els, Tony
liggend Ellie Seddon en zittend moeder Sarah


Ontbreekt alleen de fotograaf: bedankt Patrick Gundry

Een "open" Sabre-6 (maar 2 - 3? gemaakt) met de (MK I) Sabra(of Sabre)-deuren, MKII Sabra-achterlichten en Sabra-voorwielophanging, maar Sabre-6 achterwielophanging!  Geraak er maar wijs uit!
Tony Seddon is eigenaar: S300007.

Terug naar de Rose & Crown in Elham, stilaan trokken de mensen naar huis, nog een etentje.
Paul en Kathryn (met de mini en S300167) bleven nog een nachtje langer maar moesten dan vóór dag en dauw terug naar huis.  Jacques vertrok onmiddellijk na het ontbijt (BASE riep).
Afscheid genomen van Jaki & Tony, Malcolm & Val (toch een beetje werk gehad aan de auto).
Bedankt voor het prachtige weekend, het weer speelde mee natuurlijk, achter ruitewisserbladen waren de ritjes in dat prachtige landschap niet zo mooi geweest, maar daarop heb je geen impact.... kan alleen meevallen!

Met André en Carine nog een bezoekje gebracht aan St. Margareth's cliff (waar in in de middeleeuwen de ter dood veroordeelden naar beneden gegooid werden).........................

en hadden daar een huiveringwekkende ontmoeting:

In het cafeetje daar stond 

"TRAPPISTES ROCHEFORT"

op de kaart:

 na vier dagen deprivatie "zagen" wij al vóór ons wat er zou gebracht worden:

en

De dienster bracht ons: