De eerste millennium-meeting (23.12.2008 )

 

Met de Sabra naar de Millennium-meeting

Gestimuleerd en geholpen door Jacques Vandevelde, door Henk Theeuwes van Turnhout, door Scimweb.com, door zelfs Amerikaanse Sabra-bezitters waren we al in 1999 aan het restaureren, polyesteren, vloeken en zoeken.

Dertig jaar geleden vond ik het al zo triestig dat die blitse sportautootjes steeds bestuurd werden door kalende of minstens grijzende oude heertjes aan wie het genot van rond te toeren in een cabriolet niet meer besteed was. Mijn Sabra, ruim tweeëntwintig jaar immobiel steen des aanstoots van mijn vrouw, in de kelder en in de weg moest en zou rijden vóór ik ouder dan vijftig was.

Het weekend van 9-10 september zou de grote millennium-meeting voor Sabra’s en Sabre’s gehouden worden in Reims, een champagne-campagne, daar moest ik bij zijn.

Drie augustus ‘s morgens met een bang hartje naar de automobielinspectie: groene kaart.

Onmiddellijk gereserveerd voor de millennium-meeting bij Jaki & Tony Heath van de RSSOC: Reims here we come!

Elke volgende rit met de Sabra bracht weer nieuwe defecten en problemen aan het licht. Nooit zoveel aan een auto gewerkt als in augustus 2000.

September dan begon de herrie in Frankrijk, blokkades bij de benzinestations, uitgerekend hoeveel jerry-cans in de bagageruimte van een Sabra kunnen maar tenslotte kwam het bericht van Jaki dat ze niet naar Reims durfden en dat de meeting dus maar zou gehouden worden in België (waren ze toch "on the continent") in hotel Clio in Sijsele.

Zaterdagmiddag (veel te vroeg vertrokken - voor ‘t geval) troffen we Tony & Jaki, Jacques Vandevelde en André en Carine Delouvroy.

Na een babbeltje werd beslist van wat rond te toeren in de buurt, we aten een snackje in Damme, bezochten de zandsculpturen in Zeebrugge, hadden veel bekijks en - bij de stops - hadden veel te kijken naar de andere auto’s. Tony en Jaki waren met een geleende Sabre-six (prachtig, een zes-in-lijn). Jacques met zijn full-option-Sabra. André met zijn mercedes (Sabra niet tijdig klaar gekregen) viel wel uit de toon (wie kijkt nu naar een mercedes?).

‘s Avonds terug in hotel Clio, eerst zoom (auto’s kijken), dan fondue en een babbeltje.

Jacques schudde nog met de gauwte een wegbeschrijving voor de volgende dag uit zijn mouw.

Zondag 10/09 prachtdag, ontbijt genomen terwijl andere Engelse classic-car-bezitters hun chroom oppoetsten. De kap naar beneden en vertrokken naar Lichtervelde waar Tony moest toegeven dat Belgisch witbier de vergelijking met champagne best kon doorstaan.

Verder langs kleine weggetjes richting Heuvelland waar we even bewezen dat een auto van dertig jaar oud óók de Kemmelberg op kan (thermometer kwam wel hoog), etentje beneden aan de berg en dan naar Ieper waar die dag een classic-car-race vertrok en waar Jaki en Jacques Geoff Cooper hoopten te ontmoeten (nog een Sabra-fanaat).

Nog even mee gereden langs André (Sabra-kijken), en terug naar huis, prachtig, gezellig weekendje gehad met ons twee (voordeel van een tweezitter), doen we nog eens.

Tot kijks

Jef Neefs

En de foto's

vlnr Jacques, Els, Carine,Jef, Jaki, Tony .

 

vlnr André, Carine, Tony, Jaki, Els, Jef

Tony en Jaki

vlnr Jef, Els, Jacques, Carine, Jaki, Tony